fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Exklusiva designprodukter lanserade – så blev studenternas kreationer

Exklusiva designprodukter lanserade – så blev studenternas kreationer

På torsdagen den 24 augusti avslutades Uminova eXpressions sommarsatsning Summer eXpression med en vernissage i Humlab-X på Konstnärligt Campus.

– Studenterna har jobbat intensivt med sina respektive projekt och vi har fått en väldigt bra bredd på både produkter och design. Vi är helt övertygade om att den här tiden har gett dem erfarenheter som kommer hjälpa dem i sina designkarriärer, säger Barbro Renkel, Uminova eXpression.

Summer eXpression har pågått i sex veckor mellan juni och augusti. De utvalda studenterna har under dessa veckor arbetat i nära samarbete med lokala producenter, så som GH snickeri, Norrlandsgjuteri och LöbeGranit.

– Det är en ovärderlig möjlighet att med stort stöd kunna se sina idéer bli till verklighet och få en direkt koppling till producerande företag. Att få känna på komplexiteten med alla de stadier en idé ska gå igenom innan den når den slutliga kunden, säger Margot Barolo från Beckmans designhögskola som tillsammans med Johan Gustafsson på Struktur Industridesign AB har handlett deltagarna under sommaren.

Studenternas egna design och produkter visades upp för första gången under en vernissage och ett antal av kreationerna fanns även till försäljning. Under vernissagen fick även respektive designer möjlighet att berätta om sitt verk och processen bakom. Även en del av producenterna fanns på plats.

– Jag hoppas att våra deltagare känner sig stärkta i både känslan för sin design och i sitt entreprenörskap. I dag är det nästan så att du som designer behöver vara minst lika mycket entreprenör som formgivare för att lyckas, säger Barbro Renkel. Ett antal av studenternas kreationer kommer att finnas till försäljning hos några av de producenter som varit med under projektet. Även fler återförsäljare kan bli aktuellt framöver.

– Gensvaret har varit väldigt positiv och vi uppskattar att vi hade omkring hundra besökare vid vernissagen. Vi är väldigt nöjda och ser spännande möjligheter inför kommande år, avslutar Barbro Renkel. I nästa steg kommer nu projektet att utvärderas med målsättningen att upprepa satsningen med Summer eXpression igen nästa sommar.

Studenterna som deltog, deras design och deras producenter:

Celine Strömbäck
Prylstöd – ”Berget” Minnesförvaring
GH Snickerier/LöbeGranit LöbeGranit/Glödheta
Edvin Wahlström
Klocka – ”12-ish Clock”
Diling Teknik
Felicia Hjelmqvist
Skärbräda/mortel – ”Knosa”
GH Snickerier/Norrlandsgjuteriet
Frida Bergner
Väska – ”Axla”
Samhall
Ida Björses
Ryamatta – ”Bum” Krydd- och olivoljekanna
Sliperiet, Softlabb Glödheta/Norrlandsgjuteriet
Johan Björn
Vas – ”Valken” Sticklingsvas – ”Gro”
Norrlandsgjuteriet LöbeGranit
John Andersson
Serveringsfat – ”Räck mig ej”
Norrlandsgjuteriet
Marzie Tangestani
Mortel – “Asiab” Skål/ljuslykta – ”Laleh”
LöbeGranit Linto
Moa Gustafson
Kruka för sticklingar – ”Ru”
Kulturmejeriet/AgraffiDesign
Sebastian de Cabo
Glas – ”State of unrest”
Glödheta
Nyheter

Bidra till ett tryggare och mer inkluderande Umeå i sommar

Tio nya kreatörer i vårens startup-program

Nyheter

eXpression välkomnar ny nationell strategi

Nyheter

Häng med på Young Startup Day 2024

signa upp för vårt nyhetsbrev